Två guld till Medina

När övriga gänget i Maifracing var på kickoff i Vårgårda så körde Motala AIF CK:s nyförvärv Medina Luthelius SM i bancykel på velodromen i Falun. Och hon gjorde debut i Motalatröjan med den äran, det blev två guldmedaljer och en silvermedalj.


Medina Luthelius tävlar som andraårsjunior och som kombinerar sitt landsvägstävlande med bana blev klar för Maifracings tjejlag på landsväg strax innan ban-SM så tävlingshelgen i Falun var hennes första i Motalatröjan. Medina inledde tävlandet på lördagen med tidslopp på 500 meter och där tog hon sitt första guld för helgen då hon slog Ida Kristensen, Stjärnhovs IK som blev tvåa och Thilde Helgelin, CK Ringen på tredjeplatsen. Ordningen blev sedan densamma när man körde förföljelselopp över 2 000 meter med Medina som etta, Ida tvåa och Thilde som trea.

Medina Luthelius fick en strålande start i sin nya klubb, Motala AIF CK, det blev två guld och ett silver i damjuniorklassen när SM i bancykel kördes i Falun i helgen.

På söndagen kördes sedan juniortjejernas Omnium där Medina körde hem sin tredje SM-medalj för helgen, här blev det en andraplats och silvermedalj. Omnium vanns av Julia Lyngbaek tävlandes för hemmaklubben Velodrom CK. Trea och bronsmedaljör blev Ida Kristensen.

– Jag är jättenöjd med helgen, sa en mycket glad Medina som går andra året på Hagströmska Gymnasiet i Falun, och där hon tränar cykel tillsammans med två av sina nya lagkompisar på landsväg, Elsa Lejderud och Amanda Mikaelsdotter.