Tjejerna i topp på säsongsavslutningen

Det blev en utmärkt avslutning på landsvägssäsongen för Maifracings cykeltjejer när Sista Chansen i Ramnäs och Anundsloppet i Västerås kördes under helgen. I Ramnäs tog Ellen Gustafsson sin tredje seger för året när hon spurtade hem loppet för Flickor 15-16 år och Anna Söderqvist vann både Sista Chansen och Anundsloppet för Flickor 10-12 år.

Ellen Gustafsson spurtade hem segern för F15-16 i Sista Chansen, Foto: Micke Fransson/teambild.se

I F15-16 så blev det förutom Ellens vinst en pallplats till för Maifracing då Amanda Mikaelsdotter tog tredjeplatsen, Karin Söderqvist kom fyra följd av Molly Åkerberg på femte plats. Karin Söderqvist följde sedan upp med en andraplats på Anundsloppet där CK Hymers Julia Lyngbaek vann.

Maifdominans på prispallen i F15-16, Segraren Ellen Gustafsson flankerad av Molly Åkerberg och Julia Lyngbaek t.v. och Amanda Mikaelsdotter och Karin Söderqvist t.h. Foto: Micke Fransson/teambild.se

Anna Söderqvist tog en dubbelseger i helgen genom vinst i F10-12 på både Sista Chansen och Anundsloppet. Foto: Micke Fransson/teambild.se

I herrarnas juniorklass så fanns Felix Svensson, Maifracing, med i båda loppen, och det blev dubbla fjärdeplatser för Felix, en säsongsavslutning som Felix var nöjd med. Båda loppen vanns av Otto Strandqvist, tävlande för Velodrom CK.

Felix Svensson blev fyra i både Sista Chansen och Anundsloppet, Foto: Micke Fransson/teambild.se

Maifracings elitkillar tävlade under helgen i Danmark, Erik Sandersson, Samuel Lord, Emil Lundmark, Linus Eriksson Kvist var tillsammans med bröderna Lucas och Jacob Eriksson anmälda i Kvickly Odder Løp som kördes på lördagen och Hobro Løbet 2018 på söndagen. Bäst lyckades svenske mästaren Lucas Eriksson som blev 15:e cyklist i Odder, övriga placerade Maifcyklister var Jacob på 19:e plats och Erik på 20:e. Christoffer Lisson, BHS-Almeborg-Bornholm vann tävlingen.

Lucas Eriksson, Maifracing, tävlade under helgen i Danmark. Foto: Micke Fransson/teambild.se

I Hobro så följde Lucas upp som bäste svensk, dock på en mera blygsam placering totalt, en 18:e plats. Jacob kom 26:a direkt följd av Erik på placeringen bakom, övriga Maifcyklister utgick. Aske Louring Vorre, Team AURA Energi – CK Aarhus vann i Hobro.

För herreliten så är det VM som återstår av landsvägssäsongen innan man går in vinterträning och förberedelser inför 2019. Erik Sandersson samt Lucas och Jacob Eriksson är det svenska landslaget för herrarnas U23-lag i VM i Innsbruck. Linjeloppet för U23 körs fredag 28 september.